Bakkerij De Waele-Haenebalcke
Drongenplein 1
Gent
Oost-Vlaanderen
www.bakkerijdewaelehaenebalcke.be
Trefwoorden: Ambachtelijke jam jam confituur, Banketproducten, Koeken en desserts, Suikerbrood en chocoladebrood, Wit brood en bruin brood, Chocoladekoeken, Verse croissants, Appelsienconfituur
Rubrieken: Bakkerijen, Brood- & banketbakkerijen
Openingstijden | |||
---|---|---|---|
Ma | 06:30 - 12:30 | 13:15 - 18:30 | |
Di | gesloten | ||
Wo | 06:30 - 12:30 | 13:15 - 18:30 | |
Do | 06:30 - 12:30 | 13:15 - 18:30 | |
Vr | 06:30 - 12:30 | 13:15 - 18:30 | |
Za | 06:30 - 12:30 | 13:15 - 17:30 | |
Zo | gesloten |
Bij Bakkerij de Waele-Haenebalcke in Gent, weet u zeker dat u goed zit. Al sinds 1902 bakken wij dagelijks heerlijk vers wit brood en bruin brood, banketproducten, koeken en desserts. Alles op ambachtelijke wijze, met liefde voor het vak en dat proeft u. Wat dacht u van smakelijk suikerbrood en chocoladebrood? Of chocoladekoeken en verse croissants? Kom proeven van ons uitgebriede assortiment lekkernijen en neem direct de ambachtelijke jam jam konfituur en appelsienconfituur mee naar huis.
Een ideaal banketproduct wat overal bij past is toch wel de éclair. Gewoon, als tussendoortje bij een kop koffie maar ook als dessert. Het fijne is dat éclairs in zoveel verschillende smaken worden gemaakt, dat er voor iedereen wel een favoriet bij zit. Maar waar komt die éclair toch vandaan? Het gerucht gaat dat de oprichter van de Franse patisserie, Marie-Antoine Carême, rond het begin van de 19e eeuw dit soezendeeg al vulde met room. Merci Marie-Antoine. Tot op de dag van vandaag vieren we deze ontdekking met de week van de éclair.
Als bakker bakken wij natuurlijk dagelijks heel veel brood. Het leuke van ons vak is dat brood continu in ontwikkeling is. Er komen steeds weer nieuwe broden op de markt met gebruikmaking van andere graansoorten. Een bekende is bijvoorbeeld speltbrood, maar heeft u al gehoord van Koala brood? Gebakken met paarse tarwe. Dit geeft het brood een paarse gloed. Zoveel wensen, zoveel smaken, wij hebben het allemaal, van wit brood en bruin brood tot suikerbrood en chocoladebrood.
Brood en banket bakken is een ambacht, een vak apart, waarbij wij met zorg en aandacht voor u al het lekkers bakken wat u maar wenst. De confituren “Jam Jam” van het Landhuys passen perfect bij ons verse brood. Gemaakt volgens eigen receptuur met slechts 20% suiker per kilo fruit. Dat proef je, pure smaken zoals het hoort. U koopt bij ons verschillende confituren van het Landhuys en de Tiptree appelsienconfituur. Ook leuk als cadeautje.