Waarom kiezen voor een thuisbatterij?

In het nieuwe tariefsysteem voor zonnepaneelinstallaties, gebruikmakend van de digitale teller, is zelfconsumptie van groot belang. Zelfconsumptie is de stroom die je direct verbruikt als deze opgewekt wordt. Alle door jouw zonnepanelen opgewekte stroom die je direct kan verbruiken, spaar je 100% uit aan zo’n 25 cent / kWh. De stroom die je niet verbruikt, wordt in het elektriciteitsnet geïnjecteerd en kan je verkopen aan zo’n 4 cent / kWh, via een injectiecontract dat je afsluit met je energieleverancier. Hoe meer je kan verbruiken op het moment van de productie, hoe hoger je zelfconsumptie, hoe beter. M.a.w. zet je wasmachine aan als de zon schijnt, laat je warmwaterboiler ’s middags aanspringen i.p.v. ’s nachts, etc. Een thuisbatterij helpt je om je zelfconsumptie stevig te verhogen. De batterij gaat de zonne-energie productie die je niet direct verbruikt tijdens de dag opslaan, waardoor je injectie vermijdt en je de zelf opgewekte energie ook ’s avonds en ‘s nachts kan verbruiken. Je bespaard dus zo’n 21 cent / kWh met wat je kan opslaan. Voor een normaal gezin zit de zelfconsumptie rond de 30%, met een batterij stijgt deze naar 60% à 70%. Deze percentages kan je zelf beïnvloeden, waardoor je ook de terugverdientijd van je investering kan verbeteren. Hoe meer uw zelfverbruik toeneemt, hoe sneller de batterij is terugverdiend. Het blijft een “EN” verhaal. Probeer zo veel mogelijk te verbruiken wanneer er zonne-energie is en de rest sla je op in een thuisbatterij. Heb je een digitale teller dan kan je via mijn.fluvius.be meteen je verbruikshistoriek raadplegen en je injectiewaarden bekijken. Deze geven u een inzicht in welke capaciteit uw batterij best heeft. Een vuistregel voor de capaciteit te bepalen is de totale wattpiek van uw installatie maal 1 a 1.5 doen. Er zijn ook premies voor thuisbatterijen. Zie link: https://energiesparen.be/thuisbatterij Volledige autonomie is niet haalbaar. Je zult nog altijd op donkere momenten energie afnemen van het net.

Helioss heeft voor u de gepaste oplossing. Vraag meer info aan onze energie adviseur.



Huawei batterij opslag

Flexibel investeren met een 5kWh modulair ontwerp, schaalbaar van 5kWh tot 30kWh 100% ontlaadvermogen (Dept of Discharge)
Meer bruikbare energie met energieoptimalisatie per batterijmodule
Veilige en betrouwbare prestaties met lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterijcel, deze worden Automatisch gedetecteerd door app
Geschikt voor zowel één- als driefasige omvormers
Defecte batterijmodule wordt automatisch geïsoleerd om het systeem te laten werken.
dit zijn allemaal voordelen van een Huawei batterij opslag-systeem. het enige nadeel is, dat ze alleen compatibel zijn met een Huawei omvormer.



Enphase slimme batterij opslag

Onze oplossing voor hoogwaardige energieopslag brengt u een hoger niveau van intelligentie en een betere waarde voor uw geld dan elke andere oplossing, met de veiligste en laagste toetredingskosten in de sector.
De oplossing kan naadloos worden gekoppeld aan Enphase-micro-omvormers en andere zonnetechnologieën om u te helpen het meeste te halen uit uw energievoorziening.

Hogere prestaties, 96% retourefficiëntie.
Geoptimaliseerd voor belangrijkste toepassing van 1 cyclus per dag. Met een hoogst bruikbare vermogen (100% DOD – ontladingsdiepte)
Lithium-ijzerfosfaat chemie van A123 voor een lange levenscyclus. De batterij heeft een levensverwachting van minstens 10 jaar.
Het geeft geen storing bij het uitvallen van één onderdeel.