Stoofvlees met bier

Een echte Belgische klassieker: stoofvlees met bier. Hiermee krijg je gegarandeerd iedereen rond de tafel. Gebruik een streekbier naar keuze. Wij gaan aan de slag met een goede blauwe Chimay.

Personen

4

Tijd:

3-4 uur

Moeilijkheid:

Medium

Budget:

€€

Het recept

Stoofvlees met frietjes… Het idee alleen al doet ons watertanden! Heerlijk malse stukjes vlees, een pittige saus met bier en mosterd. Als je de tijd neemt om je stoofvlees rustig te laten sudderen, word je beloond met een gerecht om duimen en vingers bij af te likken. Dat is genieten! 

  • 1200g rundstoofvlees (vraag ons voor raad bij het kiezen van de juiste stukken)
  • 2 sneedjes bruin brood
  • 2 grote ajuinen
  • 3 flesjes bruin bier
  • 2 el mosterd
  • 2 blaadjes laurier
  • scheut azijn

Stap 1

Verhit een flinke klont boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht – best in porties, zodat het vlees bakt en niet kookt. Schep het uit de pan en zet even opzij.

Stap 2

Fruit in dezelfde pan de ui in wat extra boter. Doe er het vlees weer bij en de laurier. Kruid met peper en zout.

Stap 3

Overgiet met het bier en een scheutje azijn en leg de met mosterd besmeerde boterhammen in de pan. Laat 2 à 3 uur heel zachtjes stoven, tot het vlees goed mals is. Serveer met verse frietjes of een boterham.

Stap 4

Genieten!

Andere recepten

Gestoofde kip met witloof

x min

Pailotten met kalfsnootjes

x uur x min

Konijn met tijm en mosterd

 x min