Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Stoofvlees met bier

Een echte Belgische klassieker: stoofvlees met bier. Hiermee krijg je gegarandeerd iedereen rond de tafel. Gebruik een streekbier naar keuze. Wij gaan aan de slag met een goede blauwe Chimay.

Personen

4

Tijd:

3-4 uur

Moeilijkheid:

Medium

Budget:

€€

Het recept

Stoofvlees met frietjes… Het idee alleen al doet ons watertanden! Heerlijk malse stukjes vlees, een pittige saus met bier en mosterd. Als je de tijd neemt om je stoofvlees rustig te laten sudderen, word je beloond met een gerecht om duimen en vingers bij af te likken. Dat is genieten! 

  • 1200g rundstoofvlees (vraag ons voor raad bij het kiezen van de juiste stukken)
  • 2 sneedjes bruin brood
  • 2 grote ajuinen
  • 3 flesjes bruin bier
  • 2 el mosterd
  • 2 blaadjes laurier
  • scheut azijn

Stap 1

Verhit een flinke klont boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht – best in porties, zodat het vlees bakt en niet kookt. Schep het uit de pan en zet even opzij.

Stap 2

Fruit in dezelfde pan de ui in wat extra boter. Doe er het vlees weer bij en de laurier. Kruid met peper en zout.

Stap 3

Overgiet met het bier en een scheutje azijn en leg de met mosterd besmeerde boterhammen in de pan. Laat 2 à 3 uur heel zachtjes stoven, tot het vlees goed mals is. Serveer met verse frietjes of een boterham.

Stap 4

Genieten!

Andere recepten

Gestoofde kip met witloof

x min

Pailotten met kalfsnootjes

x uur x min

Konijn met tijm en mosterd

 x min